ISO 27001

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ (ΣΔΑΠ) ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ISO 27001:2022 (ISMS – INFORMATION SECURITY MANAGEMENT SYSTEM)

Από την άνοιξη 2021 η ATLAS Informatics μπορεί να σας βοηθήσει να εγκαταστήστε και να τρέξετε ένα ολοκληρωμένο ΣΔΑΠ και να προετοιμαστείτε για μια επιθεώρηση και πιστοποίηση κατά το πρότυπο ISO 27001:2013.

Οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί όλων των τύπων και μεγεθών συλλέγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν και διακινούν πληροφορίες σε πολλές μορφές, πληροφορίες που είναι ζωτικής σημασίας για την λειτουργία τους. Ειδικά σήμερα, η διακίνηση και επεξεργασία των πληροφοριών γίνεται με συστήματα και δίκτυα εξαιρετικά προηγμένης και κινητής πολλές φορές, τεχνολογίας. Είναι λοιπόν ζωτικής σημασίας να προστατευτούν οι πληροφορίες από εσκεμμένες ενέργειες ή από τυχαία λάθη και παραλείψεις.

Ένα ΣΔΑΠ κατά τα πρότυπα του ISO/IEC 27001 παρέχει τις προϋποθέσεις για τη θέσπιση, εφαρμογή, διατήρηση και συνεχή βελτίωση ενός ολοκληρωμένου και πολύπλευρου  συστήματος διαχείρισης της ασφάλειας πληροφοριών σε όλες τις ενέργειες μιας επιχείρησης ή κατά την αποθήκευσή τους σε σταθερά η κινητά μέσα αλλά και κατά την χρήση τους. Με τις πληροφορίες ασφαλείς, η εκάστοτε Διεύθυνση/Διοίκηση μπορεί να εστιάσει σε άλλες παραγωγικούς δραστηριότητες απερίσπαστη, χωρίς αχρείαστες καθυστερήσεις ή νομικές, κοστοβόρες επιπλοκές, δρώντας έτσι ως «καταλύτης».

Οι πληροφορίες είναι ένα περιουσιακό στοιχείο που, όπως και άλλα σημαντικά επιχειρηματικά περιουσιακά στοιχεία, είναι απαραίτητο για την λειτουργία του και, κατά συνέπεια, πρέπει να προστατεύεται κατάλληλα. Οι πληροφορίες μπορεί είτε να βρίσκονται αποθηκευμένες (σε πολλές μορφές, όπως ψηφιακά αρχεία δεδομένων σε ηλεκτρονικά, μαγνητικά ή οπτικά μέσα, ή ως έντυπα σε χαρτί σε γραφεία και ντουλάπες) είτε να υπάρχουν ως μη καταγεγραμμένη πληροφορία όπως οι γνώσεις των υπαλλήλων και των εργαζομένων. Επίσης μπορούν να διαβιβαστούν με διάφορα μέσα, όπως ταχυμεταφορά/couriers, ψηφιακά ή δια ζώσης. Όποια μορφή και αν παίρνουν οι πληροφορίες ή τα μέσα με τα οποία διαβιβάζονται, χρειάζονται πάντα την κατάλληλη προστασία.

Η εφαρμογή ενός ΣΔΑΠ μπορεί να προστατεύσει τις πληροφορίες από πολλές εξωτερικές, εσωτερικές ή φυσικές απειλές, μπορεί να ενισχύσει την δυνατότητα εντοπισμού, ανίχνευσης και αντιμετώπισης των κινδύνων, να εφαρμόσει προστατευτικά μέτρα σε όλες τις λειτουργίες της επιχείρησης ενώ παράλληλα είναι ένα “ζωντανό” στοιχείο, συνεχώς αναπροσαρμοζόμενο. Ειδικά η πιστοποίηση με ISO 27001 είναι διεθνώς αναγνωρίσιμη και εξασφαλίζει όλους τους ενδιαφερόμενους πως ο κάτοχός της είναι σε θέση να προστατεύει την πληροφορία σε όλες της τις μορφές και έναντι όλων των κινδύνων και απειλών, προστατεύοντας ταυτόχρονα και τα άυλα περιουσιακά στοιχεία μιας επιχείρησης όπως η καλή της φήμη στα μάτια των πελατών και συνεργατών της.

Οι σύμβουλοι της ATLAS Informatics είναι πιστοποιημένοι από την GIAC ως ISO 27001 Specialists, από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και την TUV Austria Academy ως Επιθεωρητές/Επικεφαλής Επιθεωρητές Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών ISO 27001 αλλά και από το EC-Council ως Certified Ethical Hackers.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στα email atlas.isst.gr@gmail.com και info@atlas-informatics.gr