Προστασία Προσωπικών Δεδομένων με VPN

2020. Η τεχνολογία συνεχίζει να εξελίσσεται με ασύλληπτα γρήγορους ρυθμούς σίγουρα πολύ ταχύτερους από την ικανότητα του μέσου πολίτη να κατανοήσει σε βάθος. Ειδικά το διαδίκτυο (internet) είναι πλέον διαθέσιμο πάντα και παντού. Ενσύρματο, ασύρματο, μέσω κινητού και τηλεόρασης, μέσω αυτοκινήτου – τρένου – αεροπλάνου ακόμη και μέσω του ψυγείου του σπιτιού.

Στο σπίτι, στο δρόμο, στο σχολείο (διαλείμματα), στη δουλειά, στο αυτοκίνητο (car satellite or mobile internet), στο λεωφορείο, 3G, 4G, 5G … Για απλή πλοήγηση, επικοινωνία, ενημέρωση, παιχνίδια, μουσική, ταινίες, εκπαίδευση, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές, χρήση εξειδικευμένων εφαρμογών, εκπτωτικές εφαρμογές, ιατρική βοήθεια ή απλά νέα, υποβολή αιτήσεων (ΑΣΕΠ, Πιστοποιητικά), λήψη επίσημων εγγράφων και πολλά άλλα.

Τί διακινείται; Σε 88.000 GB το δευτερόλεπτο: Προσωπικές συνήθειες (κάποιες εντελώς ιδιωτικές), ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, συνθηματικά/κωδικοί πρόσβασης, φωτογραφίες (976 φωτό ανά δευτερόλεπτο), απόψεις (8.880 tweets ανά δευτερόλεπτο), ιδεολογίες, συναισθήματα, συμπάθειες, αντιπάθειες ….,

Ποιός παρακολουθεί; Ο πάροχος (ISP), δημόσιοι οργανισμοί ασφαλείας (αστυνομία, δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, το τμήμα πληροφορικής της εταιρίας που παρέχει Internet για τους υπαλλήλους της, όλα τα site – blog, οι εταιρίες marketing, οι γονείς για την πλοήγηση των παιδιών, ο γείτονας που χάκαρε το wi-fi, κοινοί εγκληματίες και χάκερς.

Για οποιαδήποτε ενέργεια στο διαδίκτυο θα πρέπει πρώτα να «συνδεθείτε». Και ενώ αυτή η σύνδεση είναι πλέον εύκολη και αδιαφανής σε εσάς, προκειμένου να είναι επιτυχής θα πρέπει πολλές συσκευές να ανταλλάξουν πολλές πληροφορίες και δεδομένα και να συνεχίζουν να ανταλλάσσουν και να καταγράφουν όσο εσείς χρησιμοποιείτε την σύνδεσή σας απρόσκοπτα. Οι πληροφορίες που καταγράφονται ή διακινούνται είναι τέτοιας μορφής που όποιος ξέρει και μπορεί είναι σε θέση να συμπεράνει ποιος είστε και τί κάνετε και να το εκμεταλλευτεί για πολλούς λόγους κάποιοι από τους οποίους δεν είναι για το καλό σας.

Εάν επιθυμείτε να προστατευτείτε μπορείτε είτε να γίνετε ειδικός σπουδάζοντας το σχετικό αντικείμενο είτε να μάθετε τα βασικά μέτρα ασφαλείας σε βάθος είτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμες τεχνολογικές λύσεις οι οποίες θα σας προστατεύσουν σε μεγάλο βαθμό (θυμηθείτε ότι δεν υπάρχει 100% ασφάλεια και όποιος υπόσχεται τέτοια ποσοστά είναι τουλάχιστον ύποπτος).

Μια από αυτές τις λύσεις είναι τα VPN (Virtual Private Networks) ή Εικονικά Ιδιωτικά Δίκτυα. Έγκυρες εταιρίες αναλαμβάνουν να δημιουργήσουν μια ιδιωτική κρυπτογραφημένη σύνδεση (δίκτυο) έτσι ώστε εσείς να συνδέεστε πρώτα αυτόματα και με ασφαλή τρόπο με τους υπολογιστές (servers) της εταιρίας και αυτοί να εξυπηρετούν περαιτέρω την σύνδεσή σας κρύβοντάς την έτσι από οποιονδήποτε ξένο/τρίτο παρατηρητή. Τα δεδομένα σας πλέον είναι πρακτικά αδύνατο να υποκλαπούν ή να καταγραφούν και η ιδιωτικότητα, η ταυτότητα και οι συνήθειές σας προστατεύονται αποτελεσματικά. Επισκεφτείτε τη σελίδα μας www.atlas-informatics.gr και στην ενότητα VPN θα βρείτε προσφορές από την ηγέτιδα στο χώρο των VPN, NordVPN για την ταυτόχρονη, με μια συνδρομή, προστασία έως και 6 συσκευών ταυτόχρονα και μάλιστα χωρίς η εταιρία να κρατά κανενός είδους αρχείο καταγραφής της ιδιωτικής σύνδεσή σας.

Πηγές

www.internetlivestats.com