Κοινωνική προσφορά από το Ec-Council

Αυτές τις ημέρες διαβάσαμε ένα δελτίο τύπου του CSI Institute στο οποίο επισημαίνονται οι ιδιαίτεροι κίνδυνοι που έγιναν εντονότεροι λόγω της εκμετάλλευσης, από την πλευρά των κυβερνο-εγκληματιών, της πανδημίας του κορωνοϊού για να υποκλέψουν προσωπικά δεδομένα και να αποσπάσουν χρηματικά ποσά. Το αναλυτικό αυτό άρθρο αξίζει να διαβάσετε στο www.csii.gr*.

Το Ec-Council ανταποκρινόμενο σε αυτή την επικρατούσα, λόγω πανδημίας, κατάσταση και την αυξανόμενη απειλή διαδικτυακών επιθέσεων αναλαμβάνει μια αφιλοκερδή, κοινωνική πρωτοβουλία προκειμένου να βοηθήσει στην προστασία όσο το δυνατό περισσότερων οργανισμών και επιχειρήσεων.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται τεράστια αύξηση στις επιθέσεις τύπου «ψαρέματος» με τις οποίες οι κακόβουλοι χάκερ αποκτούν απόρρητα/εμπιστευτικά στοιχεία και προσωπικά δεδομένα (επιχειρηματικά μυστικά, εμπιστευτικά email, κωδικοί εισόδου σε συστήματα και υπολογιστές ή πρόσβασης σε επιχειρηματικά δίκτυα ή ακόμη και σε τραπεζικούς λογαριασμούς κλπ). Το πρόβλημα επιτείνεται τώρα που πολλοί εργάζονται από το σπίτι τους όπου ο διαχωρισμός του επιχειρηματικού δικτύου από το οικιακό είναι δυσκολότερος ειδικά χωρίς ειδική εκπαίδευση και χρήση εξειδικευμένων ψηφιακών εργαλείων.

Το Ec-Council ως μια από τις κορυφαίες εταιρίες στον τομέα της Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων έρχεται να συμβάλλει στην κάλυψη αυτού του κενού ασφαλείας, υπό συνθήκες πανδημίας, αφιλοκερδώς. Προσφέρει λοιπόν την επιχειρησιακή πλατφόρμα OhPhish, μαζί με πληθώρα εργαλείων και πόρων, δωρεάν σε όσες επιχειρήσεις ή οργανισμούς επιθυμούν να αυξήσουν την γνώση και την ετοιμότητά τους (Επίγνωση Ασφαλείας – Security Awareness) κυρίως όσον αφορά στους εργαζομένους εξ’ αποστάσεως και την προστασία τους από επιθέσεις phishing.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες και να αποκτήσετε πρόσβαση στην πλατφόρμα εδώ https://www.eccouncil.org/free-cybersecurity-resources/

ΣΗΜ. Το πρόγραμμα αυτό και το υπόλοιπο υλικό είναι εντελώς δωρεάν και δεν διατίθεται εξελληνισμένο στην βασική του μορφή. Επικοινωνήστε μαζί μας στα email

info@atlas-informatics.gr και atlas.isst.gr@gnmail.com για τυχόν διευκρινήσεις.

 

* https://www.csii.gr/δελτίο-τύπου- το-csi-institute-προειδοποιεί-για-εξα/