TestOut – Η αξία των πιστοποιήσεων με πρακτική αξιολόγηση δεξιοτήτων

 

 

Ρωτήστε οποιονδήποτε υπεύθυνο προσλήψεων και θα σας πει πως οι πιστοποιήσεις που κατέχουν οι υποψήφιο είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να διαπιστώσει τα προσόντα και τις ικανότητές τους.

Εάν ένας υποψήφιος έχει πιστοποιηθεί στις δεξιότητες που  απαιτεί η θέση εργασίας σημαίνει πως δεν χρειάζονται εκπαίδευση και μπορούν να αποδώσουν στην εργασία τους από την πρώτη ημέρα.

Δυστυχώς, οι τελικές εξετάσεις για να αποκτήσετε την πιστοποίηση σε μια δεξιότητα ή ειδικότητα, από τους περισσότερους φορείς,  διεξάγονται αποκλειστικά με το σύστημα ερωτήσεων/απαντήσεων πολλαπλής επιλογής (multiple choice). Το σύστημα αυτό εξετάζει  κυρίως τη βραχυχρόνια επιφανειακή μνήμη των υποψηφίων και όχι τόσο την βαθιά γνωστική κατανόηση του αντικειμένου εκ μέρους τους. Άλλωστε ακόμη και εάν ένας εξεταζόμενος δεν γνωρίζει την απάντηση, μπορεί να τη πλησιάσει με την μέθοδο της απαλοιφής, ή να κάνει τυχαία επιλογή. Επίσης,  τέτοιου είδους εξετάσεις δεν αποδεικνύουν κατά πόσο κάποιος είναι σε θέση να εφαρμόσει στην πράξη τις γνώσεις και τις δεξιότητές του.

Υπάρχει όμως ένας καλύτερος τρόπος πιστοποίησης ο οποίος αξιολογεί ακριβώς εάν ο υποψήφιος κατέχει πραγματικά τις δεξιότητες που απαιτεί η ειδικότητα και η θέση εργασίας του. Η TestOut προσφέρει εξετάσεις που βασίζονται στην απόδοση των υποψηφίων στην πράξη και αξιολογεί την ικανότητά τους να φέρουν εις πέρας πραγματικά έργα, στην πράξη. Αυτό γίνεται μέσω ενός περιβάλλοντος εξελιγμένων ψηφιακών εξομοιωτών όπου οι υποψήφιοι αντί να επιλέγουν τετραγωνάκια θα πρέπει να παραμετροποιούν και να εντοπίζουν σφάλματα σε συστήματα και δίκτυα πανομοιότυπα με αυτά που θα συναντήσουν στον εργασιακό χώρο.

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι έχουμε δύο υποψήφιους για μια θέση. Ο ένας εξ’ αυτών κατέχει μια πιστοποίηση η οποία αποκτήθηκε μέσω απαντήσεων πολλαπλής επιλογής και ο δεύτερος απέκτησε την πιστοποίησή αφού απέδειξε στην πράξη ότι κατέχει τις απαιτούμενες δεξιότητες για την δουλειά.

Εσείς ποιόν θα προσλαμβάνατε;