Οι 5 και 1 καλύτεροι τρόποι να ξεκινήσετε με την κυβερνοασφάλεια

Καθώς οι ευκαιρίες απασχόλησης στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και της ασφάλειας πληροφοριών συνεχίζουν να αυξάνονται, οι κακόβουλοι χάκερ και το ηλεκτρονικό έγκλημα να συνεχίζει απειλεί και η ζήτηση για επαγγελματίες στον χώρο της ασφάλειας να έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα ένα πράγμα είναι σίγουρο: Σε αυτό το τομέα, δεν θα βαρεθείτε ποτέ!

 

Δείτε παρακάτω 5 μεθόδους να εισαχθείτε στη κυβερνοασφάλεια όπως προτείνει  ένας από τους πρωτοπόρους στον τομέα οργανισμός, ο SANS (www.sans.org).

 

  1. Εκμεταλλευτείτε το δωρεάν περιεχόμενο.

Παρακολουθήστε webcasts και βίντεο YouTube, διαβάστε ιστολόγια,  και ψάξτε στο google ότι σας εντυπωσιάζει. Ενδεικτικά, webcasts στο sans.org/webcasts «The 14 Absolute Truths of Security & Security Essentials Core Concepts», «Your 5-year path» και «Careers in Cybersecurity – Advice from DEFCON 24”. Κανάλια YouTube όπως DFIR, Pen Testing, CS, IT Career Questions. Blogs όπως τα sans.org/blog, This Week in 4n6, Newsbites, Brian Krebs και HECFBlog.

 

  1. Χτίστε τον κατάλογο δεξιοτήτων σας.

Είναι σημαντικό να μάθετε τις βασικές έννοιες και να «λερωθείτε». Εξοικειωθείτε με Windows, Linux, Γλώσσες προγραμματισμού και Τεχνολογίες Δικτύων. Πώς; Δείτε: Build a Home Lab, Building Your Own Super-Duper Home Lab,  Intro to Linux, NetWars, Security Innovations. Κατεβάστε δωρεάν εργαλεία από εδώ.

 

  1. Ακολουθήστε στα social media τους ειδικούς και αυτούς που ξεχωρίζουν για συγκεκριμένες δεξιότητες και γνώσεις. Έτσι θα ανοίξει μπροστά σας ο κόσμος της κυβερνοασφάλειας, των εργαλείων και των μεθόδων που χρησιμοποιούνται.

 

  1. Εγγραφείτε και παρευρεθείτε σε δωρεάν ή χαμηλού κόστους εκδηλώσεις και σεμινάρια. Στην Ελλάδα, Infocom Security Digital Week (1-3 Ιουλ 2020) με online συμμετοχή, το συνέδριο Security Project, το Διεθνές Συνέδριο στην Ασφάλεια Πληροφοριών και την Ηλεκτρονική Εγκληματολογία του Μητροπολιτικού κολλεγίου κλπ.

 

  1. Αναμιχθείτε στην Κοινότητα. SANS DFIR LinkedIn Community, SANS DFIR Discussion list, AFCEA Chapters, ISACA, ISSA, OWASP. Θα βρείτε τα τελευταία νέα, ευκαιρίες απασχόλησης, ειδική θεματολογία και παθιασμένους ειδικούς.

BONUS ΤΡΟΠΟΣ:   ! ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ !

Ανακαλύψτε μαθήματα που έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθήσουν να θέσετε τα θεμέλια γρήγορα και να σας παρουσιάσουν μια σειρά θεμάτων με σκοπό να αποκτήσετε δεξιότητες ή να καλύψετε τα κενά γνώσης στον τομέα αυτό.

Οι πιστοποιήσεις από έγκυρους οργανισμούς παρέχουν τη διαβεβαίωση στους εργοδότες ότι οι υπάλληλοί τους ή οι υποψήφιοι για πρόσληψη που τις κατέχουν μπορούν πραγματικά να κάνουν την δουλειά. Σκεφτείτε SANS, GIAC, CompTIA, Ec-Council, TestOut. Βρείτε μερικούς από αυτούς τους οργανισμούς στο site της ATLAS Informatics.

 

 

 

Πηγή https://www.sans.org/blog/top-5-steps-to-immerse-yourself-into-the-cybersecurity-field/?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&utm_content=NA%20Central%20SANS%20Blog%205%20Steps%20Immerse%20Cybersecurity%20Field%20June%2004%202020&utm_campaign=SANS%20Blog